Pembiayaan untuk ahli-ahli PPKKM: MoU PPKKM dengan Bank Rakyat

Pada 26 Januari 2016, PPKKM telah mencapai persefahaman dengan Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad (Bank Rakyat) yang bersetuju menyediakan produk-produk pembiayaan dan perkhidmatan bank yang memenuhi kehendak Syariah kepada ahli-ahli PPKKM.

PPKKM diwakili Dato’ Sri Mustapa Hj Ali (Presiden), Shah Jahankhir Hameed (Setiausaha-Kehormat), dan Asrafadden Hj Zambri (Naib-Presiden) manakala Bank Rakyat diwakili Dato’ Mustafha Hj Abd Razak (Pengarah Urusan/Presiden), Mohd Shahril Isa (Ketua Pegawai Perbankan Runcit), Liza Ros Damsi (Naib-Presiden Kanan Perundangan/Setiausaha Bank)

PPKKM secara proaktif telah mengambil inisiatif berunding dengan Bank Rakyat supaya dapat menyediakan produk-produk dan perkhidmatan yang boleh membantu ahli-ahli menyelesaikan pelbagai cabaran dalam pengurusan perniagaan, berkaitan modal pusingan, dan aliran kewangan bersangkutan kontrak perkhidmatan kawalan keselamatan sedia ada.

Dengan termeterai persefahaman PPKKM – Bank Rakyat ini, ahli-ahli PPKKM dapat memanfaatkan produk dan perkhidmatan berikut: pembiayaan komersial, pembiayaan runcit, pembukaan akaun simpanan dan deposit berjangka serta kemudahan kad kredit dan kad debit. Sejajar dengan ini, PPKKM dan Bank Rakyat akan mengadakan sesi penerangan kepada ahli-ahli di seluruh negara.

Sementara itu, ahli-ahli PPKKM yang ingin mendapatkan pembiayaan perniagaan segera sila klik disini atau ke menu “Resources” dan muat-turun Borang-Borang Pembiayaan Bank Rakyat.