Resolusi Pertukaran Logo Persatuan

Pada Mesyuarat Agung Tahunan Ke-25 pada 19 Disember 2017, usul ke atas pertukaran nama Persatuan telah mendapat persetujuan ahli mesyuarat iaitu dari Persatuan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Malaysia (PPKKM) kepada Persatuan Industri Keselamatan Malaysia (PIKM). Penukaran nama Persatuan diusul dengan tujuan strategik

Resolusi Pertukaran Logo Persatuan

SEMUA AHLI PIKM
(U/p: Pengarah Urusan)

YBhg. Tan Sri/Dato’ Sri/Datuk/Dato’/Datin/Tuan/Puan,

SURAT EDARAN PIKM KE – 4/2019: RESOLUSI PERTUKARAN LOGO PERSATUAN

Dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Merujuk kepada makluman Persatuan kepada ahli-ahli melalui kiriman emel dan paparan di laman web rasmi (www.pikm.my) bertarikh 9 Januari 2019 berkaitan Resolusi Pertukaran Logo Persatuan, setelah menerima dan meneliti cadangan balas dari ahli-ahli, Persatuan dengan ini mengemukakan cadangan logo terkini untuk semakan dan persetujuan semua ahli.

3. Seperti sedia maklum, usul pertukaran nama Persatuan telah mendapat persetujuan ahli mesyuarat semasa Mesyuarat Agung Tahunan Ke-25 pada 19 Disember 2017 iaitu dari Persatuan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Malaysia (PPKKM) kepada Persatuan Industri Keselamatan Malaysia (PIKM) serta mendapat kelulusan oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM/ROS).

4. Pertukaran nama tersebut perlu disusuli dengan pertukaran logo baharu. Berkaitan itu, Persatuan telah membuat semakan bersama pihak Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) bagi tujuan permohonan pendaftaran Cap Dagangan (trade mark) untuk logo baharu dan telah difahamkan gambar bunga raya, bulan sabit, dan juga bintang adalah bercanggah dengan peraturan yang ditetapkan oleh MyIPO. Manakala penggunaan bunga padi adalah tidak dibenarkan oleh pihak JPPM.

5. Logo yang telah diubah suai mengikut ketetapan dari MyIPO dan JPPM serta maksudnya disertakan untuk semakan dan persetujuan semua ahli. Setiap syarikat hanya diperlukan satu (1) orang dari Pengarah atau Pemegang Saham sahaja untuk memberi maklumbalas dengan klik pada ruangan yang disediakan (ya/tidak) melalui laman web Persatuan (www.pikm.my). Butiran nama syarikat, nama pengarah / pemegang saham dan nombor kad pengenalan perlu diisi dalam ruang yang disediakan. Jika “tidak bersetuju” sila beri cadangan balas.

Kerjasama semua ahli untuk memberi maklumbalas pada atau sebelum 21 Februari 2019 didahului dengan ribuan terima kasih.

[vc_empty_space]
[vc_empty_space]